Agent overleeft onverwacht contact met fentanyl

Agent vindt FentanylDat drugs gevaarlijk zijn bij gebruik is bekend. Dat je er in je werk problemen mee kunt krijgen, zal niet iedereen zich realiseren. Half mei 2017 overleefde een agent uit Ohio (USA) op het nippertje een overdosis fentanyl. Hij kreeg deze drug waarschijnlijk binnen toen hij na een doorzoeking van een auto een restant van de gevonden drugs van zijn uniform veegde met zijn hand. De meest risicovolle stof daarbij was fentanyl, dat door drugs dealers vaak wordt toegevoegd aan heroine. Deze stof kan ook via de huid opgenomen worden en is mogelijk al bij 2 mg dodelijk.

De betrokken agent was zich bewust van de risico’s en daarom had hij bij het doorzoeken van de auto een masker en handschoenen gedragen. Maar omdat dit onderzoek was afgerond had hij deze uitgedaan. Daarom veegde hij het restje van de drugs dat hij op zijn shirt ontdekte er bijna gedachteloos met de blote hand af. Ongeveer een uur later begon hij zich slecht te voelen met hoofdpijn en pijn op de borst. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en uiteindelijk waren vier doses Narcan nodig om de fentanyl overdosis ongedaan te maken.

Het incident werd in diverse kranten beschreven:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4508582/Ohio-cop-accidentally-overdoses-fentanyl.html

http://www.mydaytondailynews.com/news/ohio-cop-overdoses-after-drug-stop-are-you-danger-accidental-fentanyl-exposure/5BBCyoD6LWGa4TBpVJz66M/