Bed in Balloo

31-01-2020 Het is ervan gekomen. Eerste trip met overnachtingen met de camper. Na de koffie op weg gegaan richting Drenthe en voor de lunch gestopt in Spier. Parkeerplaats van Staatsbosbeheer met allerlei wandelroutes. Eerst brood gegeten en toen een lekker rondje gelopen. Familiepad van 2,3 km met asfalt, dus ook te doen na alle regen. Daarna door naar Balloo waar we nu als enige gast staan op het weitje van de zorgboerderij Balloohoeve. Met boerderijwinkels vol lekkernijen en morgenochtend verse broodjes. Vanmiddag naar Rolde gelopen en op kerkhof bij papa en Rob gekeken. Daarna koffie met appeltaart bij het eetcafé. Op de weg terug onverwacht flink wat regen, dus jassen in de douche. Daarna pasta met kip en perziken gekookt en gegeten. Flinke afwas met goed heet water uit de boiler. Nu rustig zitten en straks na koffie en een wijntje de bedden testen.

1-2-2020 Van het feestje hebben we weinig gehoord toen we nog op waren en muziek aanhadden. Maar eenmaal in bed kon je meedeinen op de bassen. Dankzij de oordopjes toch redelijk snel ingeslapen. Het bed is wennen, niet heel hard, maar wel wat kort. Moet nog een smaller kussen hebben. Om half negen wakker en langzaam opgestaan. Om kwart over negen konden we bij de boerderijwinkel vers afgebakken croissant en pistolets halen. Smaakte prima. We kunnen buiten afwassen, maar het is overal erg nat. Na bij de winkel vol lekkernijen nog chocola en Griekse yoghurt te hebben meegenomen, op weg naar Assen. Voor het eerst de dieseltank bijgevuld. We kunnen weer zo’n 1150 km verder. Dan naar de Delft om de regenpijp van de garage te ontstoppen. Even contact met de nieuwe buurman die de auto staat te wassen. Ontstoppen lukt en dus tijd voor koffie. Daarna nog zoveel mogelijk papier opgeruimd van verschillende dozen, plekken en kasten.

Tegen half twee weer op weg. We stoppen weer in Spier voor de lunch. Het is nu veel drukker dan gisteren op de parkeerplaats, maar we kunnen erbij. Eerst in de camper soep met brood en even bellen met Birgit. Dan de wandelschoenen aan en deze keer een route van zes kilometer die er afwisselend uitziet. Het is wandelroute de Kibbelhoek. Inderdaad mooi en heel rustig. Veel vennen en meertjes en op de open stukken enorm veel koude wind. We doen er lang over en zijn pas na 1 uur drie kwartier weer terug. Banaan gegeten en op huis aan. De camper is getest en het weer is niet echt uitnodigend. Maar binnenkort gaan we wel weer.