Caravansalon 2019 Düsseldorf

Elk jaar wordt eind augustus – begin september de grootste camper en caravanbeurs ter wereld gehouden op het jaarbeursterrein in Düsseldorf: Caravansalon 2019. Er komen verdeeld over zo’n 8 dagen een kwart miljoen mensen kijken naar alles wat nieuw is op dit gebied. Je kunt er met je camper kamperen en met een online gekocht kaartje van 15 euro mag je er twee dagen naar keuze in.

Vijftien hallen

We hebben ons in de vijftien hallen twee dagen de ogen uitgekeken. Hoewel we de focus hadden op buscampers, zijn er nog talloze andere voertuigen om je aan te vergapen. Zoals de enorme integraal-campers in de zogenaamde Premiumhal (de prijzen lopen in de tonnen, maar alles zit erin) en de bijzondere avontuurlijke auto’s met of zonder daktenten.

Hieronder een impressie in foto’s.

Hoewel je er de nieuwste modellen van werkelijk elk merk kunt bekijken, valt rustig kijken door de drukte niet mee. Meestal moet je zelf even wachten voor je naar binnen kunt en staan vervolgens al weer mensen te wachten tot je uitgekeken bent. Veel tijd om met de leveranciers te spreken is er ook niet. Wel haal je vlot een dikke tas met folders op.

Samenvatting op YouTube

Om een indruk te krijgen van de nieuwe dingen met betrekking tot buscampers kun je na de Caravansalon dan ook beter terecht bij de You-tubers die al op de leveranciersdagen hun filmpjes konden maken. Ik voeg hier twee van mijn favoriete filmers toe. Maar wie even zoekt vindt op YouTube nog heel veel meer; ook gericht op speciale merken.

Deze beurs is erg leuk om een keer mee te maken, maar niet om “zaken te doen”. In Nederland kun je wat kleinschaliger terecht op camper en caravanbeurzen zoals in Hardenberg, Leeuwarden of de kampeer- en caravanbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Al is die laatste ook al weer behoorlijk groot en druk.