Eerste campertrip Canada 2002

In de zomer van 2002 maakten we voor het eerst kennis met een camper. We huurden een alkoof camper en reden rond in het westen van Canada. Hier een impressie.

In de zomer van 2002 huurden we een camper om een trip te maken door het westen van Canada. Het was een min of meer traditionele alkoof-camper met een bed boven de cabine en een vast bed achterin. Met al onze benodigdheden in koffers zijn we naar Vancouver gevlogen. Na de camper te hebben opgehaald op reis door British Columbia en een klein stukje Alberta.

Onze meest oostelijke stop was Calgary, waar we min of meer toevallig waren tijdens de jaarlijkse Stampede. Dat betekende dus ook een bezoek aan de rodeo. Via Banff, Lake Louise en Jasper genoten van de Icefields Parkway. Daarna naar het veel minder bekend Wells Gray Park. In de tweede helft van de vakantie hebben we ook geiten, herten en beren gezien. We eindigden onze trip op Vancouver Island om onder meer de grijze walvis te zien (gelukt) en de “bald eagle”.

Hieronder een kleine impressie van de trip en de toen door ons gehuurde camper. Onder de fotogalerij de kaart met de door ons gereden route.

Gereconstrueerde route op de kaart

Met weinig documentatie van deze vakantie in Canada toch een poging om de route die we zijn gereden te reconstrueren. De kaart kan worden vergroot en de plaatsen aangeklikt.