Heb je even? Intercollegiaal overleg

intercollegiaal overlegWe lopen allemaal geregeld aan tegen vragen of problemen waarop we niet meteen een antwoord hebben. Vaak is onze eerste reactie bij een prangende vraag om naar een antwoord te zoeken op internet. Het is onvergelijkbaar met vroeger hoeveel we tegenwoordig zelf kunnen opzoeken en bijleren, maar het kan ook fijn zijn om de vraag of het probleem met een echt mens te bespreken.

In je thuissituatie raadpleeg je waarschijnlijk familie en vrienden. In de werksituatie stap je eerst eens bij een collega binnen, zeker als je het idee hebt dat die er meer van weet.

Die mogelijkheid wil ik je online bieden wanneer het gaat om onderwerpen op het gebied van de relatie tussen werk en gezondheidsproblemen.

Aan welke onderwerpen je dan kunt denken?

  • Gezondheidsklachten waarbij je je afvraagt of ze met het werk te maken hebben.
  • Wanneer je een nieuw gezondheidsprobleem door werk vermoedt.
  • Als je je overwegingen over de werkgebondenheid van klachten eens aan een ander wilt voorleggen.
  • Als je twijfelt of je iets als beroepsziekte moet melden/
  • Als mensen op je spreekuur zich zorgen maken over blootstelling in het werk en je weet niet hoe je dat het beste aan kunt pakken.
  • Wanneer je testresultaten aan de persoon of de werksituatie moet interpreteren en je komt er niet uit.
  • Wanneer mogelijk sprake is van een cluster van ziektegevallen en je niet weet waar je moet beginnen
  • Wanneer sprake is van een incident met chemische stoffen
  • Wanneer er onrust ontstaat in een bedrijf door blootstelling aan een bepaalde werkfactor
  • Als je bewijs wilt zoeken voor een verband tussen werk en gezondheid in de wetenschappelijke literatuur en je weet niet hoe.

Allemaal vragen waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken.

Natuurlijk weet ik zelf ook niet alles, maar ik heb wel geleerd dat je een eind komt met een gestructureerde aanpak en wanneer je de wegen kent naar deskundigheid van anderen. Daarover overleggen kan helemaal geen kwaad. “Heb je even voor me?” is vaak een heel verstandige eerste vraag.

Wil je hier gebruik van maken, dan kosten de eerste 15 minuten overleg je niets.

In dit kwartier bespreken we hoe ik je verder van dienst kan zijn en wat dat gaat kosten, waarbij ik een uurtarief hanteer van 65 euro exclusief BTW. Voor het uiteindelijke aanbod maak ik eerst een offerte op.

Voor het eerste overleg kun je contact opnemen via mijn email of telefoon of door het contactformulier in te vullen. Vervolgens kunnen we ook op andere manieren overleggen als dat beter past (Skype, WhatsApp, Facetime of een afspraak). Per mail zullen we dan de details over het contact afstemmen.

Telefoon: +31 638 739 231
E-mail: aflenderink@gmail.com

Door dit formulier te verzenden ga ik akkoord met de algemene voorwaarden