Omdat de wereld groter is dan Nederland: op naar ICOH Dublin 2018

Aanstaande zondag start de driejaarlijkse bijeenkomst voor iedereen die de bedrijfsgezondheidszorg een warm hart toedraagt en verder wil kijken dan de grenzen van het eigen land. Dan start namelijk het

32ND INTERNATIONAL CONGRESS ON OCCUPATIONAL HEALTH ICOH DUBLIN 2018

ICOH Dublin 2018

Ik zal er vijf dagen bij zijn. Na mijn eerdere deelnames aan deze conferentie in Kaapstad (2009), Cancun (2012) en Seoul (2015) verheug ik mij  op de overweldigende ervaring die een dergelijke bijeenkomst oplevert. Er worden circa 5000 deelnemers verwacht uit 93 landen. Daarmee is het de beste plek om te leren hoe Occupational Health and Safety wordt beleefd, beoefend, onderzocht en verbeterd.

Er zijn vijf dagen lang grote plenaire en semi-plenaire, maar ook heel kleine specialistische sessies over elk denkbaar onderwerp. Veelal georganiseerd door de zeer uiteenlopende Scientific Committees van ICOH, maar ook door organisaties waarmee wordt samengewerkt. Het samenstellen van een eigen programma is daarmee een hele uitdaging. Maar je bent na afloop wel weer helemaal bij als het gaat om de nieuwste inzichten en opvattingen.

Wie eens wil zien wat er zoal zal worden besproken: hier is een link naar het programma

Wie zoek op mijn naam zal zien dat ik twee presentaties ga geven. Op dinsdag 1 mei in de sessie International Collaborations over de update van de beroepsziektebeschrijvingen van de ILO. Ik zal er spreken over nieuwe gezondheidsrisico’s door werk opsporen onder de titel “Since work is never done: a plea for OSH vigilance”.

Op woensdag 2 mei geef ik tijdens de sessie Occupational Medicine een presentatie. Samen met Jelena Bakusic presenteer ik de uitkomsten van een door EU-OSHA gefinancierd project over Methodologies to identify work-related diseases onder de titel “Lessons learned from existing sentinel and alert systems”.

Is het ook nog leuk, zoveel mensen?

Nou, niet direct vanwege de enorme massa. Maar wel wanneer het de gelegenheid biedt om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Via de internationale samenwerking binnen Modernet in de afgelopen jaren is er in elk geval een “wetenschappelijke familie” om ook voor de gezelligheid tijdens de pauzes en voor de avonden op terug te vallen. Het Modernet netwerk komt onder meer voort uit een COST Action tussen 2010 en 2014 en is sindsdien voortgezet als georganiseerde, maar informele organisatie. Wil je meer weten, kijk dan eens op www.modernet.org

Meer weten over de uitkomsten van ICOH Dublin?

Ik zal proberen interessante nieuwe inzichten en uitkomsten om te zetten in blog posts op deze website, eventueel tijdens, maar anders na de conferentie.

 

 

 

 

Gerelateerd