Onderbouwen met literatuur

onderbouwen met literatuurBij het beantwoorden van vragen over werk en gezondheid probeer ik antwoorden altijd te onderbouwen met literatuur. Ik probeer zoveel mogelijk te werken volgens de uitgangspunten van de Evidence Based Medicine.

Evidence-based medicine, vaak aangeduid als EBM, wordt wel de ‘geneeskunde op basis van bewijs’ genoemd. Hierbij wordt duidelijk en nauwgezet gebruik gemaakt van het in de wetenschappelijke literatuur best beschikbare bewijs bij het koppelen van een oorzaak aan een ziekte of voor de best mogelijke interventie of preventieve maatregel om de werksituatie te verbeteren. Daarbij wordt echter ook naar de individuele patient of de specifieke werksituatie gekeken.

Zoeken in de wetenschappelijke literatuur is lang niet altijd eenvoudig en je moet er wat ervaring mee opdoen om tot goede resultaten te komen. De tijd nodig voor en de omvang van een (globale) literatuur search wordt sterk bepaald door de vraagstelling. Voor simpele vragen kun je in 1-2 uur al veel doen, voor een systematische search is toch minimaal 20-25 uur nodig en soms veel meer.

Wie hierbij wel wat hulp kan gebruiken, kan zijn vraag of probleem aan mij voorleggen. Dan komen we samen tot een opzoek- of onderzoekbare vraag en ga je vervolgens zelf aan de slag of je vraagt het mij te doen.

Het voorleggen van een vraag of probleem kan gratis via mail of telefoon of door het onderstaande formulier in te vullen.
Voor het daadwerkelijk uitvoeren en rapporteren over een (globaal) literatuuronderzoek reken ik 65 euro per uur exclusief BTW. Voor een dergelijke opdracht maak ik eerst in overleg een offerte.

Telefoon: +31 638 738 231
E-mail: aflenderink@gmail.com

Door dit formulier te verzenden ga ik akkoord met de algemene voorwaarden