Start to Camper?

Dit blog is het begin van het avontuur van reizen met de camper, maar ook het resultaat van een zoektocht. In de afgelopen maanden hebben we zoveel bijgeleerd over campers, dat het wellicht een goed idee is daar iets van te delen. Want hoewel de hoeveelheid informatie over kamperen met de camper groot en gevarieerd is, ontbreekt een duidelijk overzicht voor de beginner.

Waarom we dit voorjaar naar campers zijn gaan kijken?

  • Omdat we met het wachten en de vele vertragingen de vliegvakanties een beetje zat zijn;
  • Omdat we “meekijken”met familieleden die al camperen en die dat prima bevalt;
  • Omdat we zelf altijd veel gekampeerd hebben met tenten en een caravan maar nu op zoek zijn naar iets meer gemak en comfort;
  • Omdat we meer van reizen houden dan van luieren in de vakantie;
  • Omdat we nu meer tijd hebben dan vroeger om erop uit te gaan;

Typen en kosten

Zo’n idee ontstaat geleidelijk. Je praat eens met mensen die al een camper hebben en je kijkt eens rond op internet. Eerst om eens te zien wat er zoal te koop is en wat dat dan zo’n beetje moet kosten. Dan eerst maar eens kijken welk type camper bij ons zou passen. En bekomen van de schrik over de toch wel hoge prijzen van nieuwe en zelfs oude campers. Wie gewend is aan de prijs van een tent of caravan kan zo een factor 5-10 omhoog.

Het type camper hangt natuurlijk nauw samen met de idee├źn die je hebt over hoe, wanneer en waar je de camper wilt gaan gebruiken. Ook de eisen en wensen van wat er op, aan en in moet zitten spelen een rol. Het kost tijd om erachter te komen wat echt belangrijk en dus een eis is tegenover dingen die leuk zijn, maar waar je overheen kunt stappen. Want het uitzoeken van een camper noopt tot afwegingen en compromissen. En wij zijn niet over een nacht eis gegaan.

Keuzes

Inmiddels is de keus gemaakt en wachten we op de levering. Welke camper het is geworden verklap ik nog niet. Dat zou afbreuk doen aan de zoektocht. Want in de volgende artikelen op het blog wil ik je meenemen in de vele aspecten van het kiezen van een camper. In de hoop dat anderen die in dezelfde situatie zitten er iets aan hebben of zich erin herkennen.