Gestouwd zonder boren of schroeven

Wanneer je echt op stap wilt met de camper moet er van alles mee. Nu zijn er kastjes en vakken genoeg, maar sommige dingen zijn te groot om daarin te passen. Zoals bijvoorbeeld de stoelen en campingtafel. Het inrichten van de camper gaat stapje voor stapje. Hoewel we de inrichting aan onze eigen wensen willen aanpassen, proberen we het boren en schroeven in de wanden voorlopig te beperken. Maar in de ruime garage- of kelderruimte onder het bed moeten we iets verzinnen om de tafels en stoelen op te slaan. We willen ze gemakkelijk kunnen pakken, maar het mag niet rammelen tijdens het rijden.

Eenmaal uitgedacht wordt het losstaande rekje in elkaar gezet. Een loodrechte hoek versterkt door een winkelhaak en dan houden de langere grondlatten het geheel in balans. Netjes bekleed met repen van het nu overbodige camping-kleed (gebruikt in de voortent van de caravan). Zo beschadigt het noch de vloer noch de stoelen. Het geheel wordt vervolgens met een spanband strak aangesnoerd.

Het krat met snoeren en slangen past keurig tussen de pootjes. Zo blijft ook het kastje achter de gaskast goed toegankelijk. De dag erna met de camper gereden en er is niets te horen vanuit de camper. Een prima oplossing zonder beschadiging van vloer of wanden.

In de praktijk blijkt het goed te functioneren, al bleken onderweg de onderstaande foto’s nuttig. Na een coronapauze van bijna een jaar was het handig om te zien hoe we de stoelen en tafel er in eerste instantie in hadden gestouwd. Later nog met klittenband een lus gemaakt, zodat de spanband min of meer op z’n plaats blijft als de stoelen en tafel eruit worden genomen.

Meer ideeën over het creëren van bergruimte en andere slimme oplossingen zijn op internet ook te vinden, soms in YouTube filmpjes, soms op blogs, zoals deze over opruimsystemen voor campers van Freeontour.com

Hieronder een serie foto’s van het door Henk uitgevoerde knutselwerk.